Hrvatska Ujedinjena Stranka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tutorial - drugi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!)

Go down

Tutorial - drugi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!) Empty Tutorial - drugi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!)

Postaj  bbb_kambelovac 18.04.09 19:34

Dobrodosli na drugi tutorial Ureda Dobrodoslice!

U ovom tutorialu cemo objasniti levele i iskustvo, preseljenje, te ratove i borbe u sklopu istih. Kao i u proslom tutorialu, radi sto boljeg objasnjenja tutorial je mozda malo duzi, ali uvjeravamo vas kako vam nece oduzeti vise od dvije ili tri minute.


LEVELI I BODOVI ISKUSTVA
Prvo je vazno napomenuti da leveli koje dobivate iskustvom i koji su prikazani kao mali broj u gornjem lijevom kutu vaseg avatara (slikice) nemaju nikakve veze s levelima vjestina kod zaposljavanja. U prvom tutorialu smo objasnili vjestine i kako se povecavaju, te je vrlo vazno da to dvoje ne pomijesate.
Napredak po levelima ovisi iskljucivo o bodovima iskustva te ju mozete provjeriti u vasem profilu pod BIO tabom.

STO DONOSE LEVELI?
Ukoliko kliknete CHECK YOUR UNLOCKED FEATURES pod BIO tabom vaseg profila (prikazano na gornjoj slici) vidjeti cete koje mogucnosti vam se otvaraju s kojim levelom. To su mogucnosti poput:
-otvaranja svojih novina
-otvaranja svoje firme
-otvaranja organizacije
-glasanje na izborima
-stupanje u politicku stranku
-nagradnih 5 zlata (o cemu vise u sljedecem tutorialu)
...

KAKO DOBIVAM ISKUSTVO?
Bodove iskustva dobivate za raznorazne aktivnosti. Rad, treniranje, konzumacija hrane, glasanje, borba u ratu...
Ako vas zanima tocno koliko bodova dobijete za koju aktivnost, preporucamo wiki.


SELIDBA
Ukoliko zelite promijeniti regiju ili zemlju stanovanja, morate se seliti. Opcija za selidbu se nalazi u vasem profilu pod CHANGE RESIDENCE. Dostupna vam je ukoliko posjedujete putnu kartu (moving ticket), koju mozete kupiti na trzistu. O kvaliteti putne karte ovisi kakav utjecaj ce selidba imati na vas wellness, kao sto mozete vidjeti iz prilozenog.
Q1=-2% wellness
Q2=-1% wellness
Q3 = Bez ucinka
Q4=+1% wellness
Q5=+2% wellness
Takoder, ako zelite napustiti zemlju morati cete prekinuti vecinu veza u njoj poput vaseg posla, clanstva u stranci i slicno. Ipak, to nije tako strasno kako zvuci jer se uvijek mozete vratiti!
Ne zaboravite da se svakom selidbom TROSI putna karta pa vam trebaju dvije za dvosmjerno putovanje.

CEMU SELIDBA
Sto zapravo dobivate vasim prebivalistem? Ovdje je popis najvaznijih stvari vezanih uz to:
Mozete raditi samo u firmama koje se nalaze u istoj zemlji kao i vi. No, nije bitno u kojoj su regiji. Isto vrijedi i za razne politicke aktivnosti - osim kandidiranja/glasanja za kongresnike kada to cinite samo za vasu regiju.
Ako se zelite boriti, mozete sudjelovati samo ako ste u zemlji koja je u sukobu. Regija nije bitna.
Ipak, ako zelite u bolnicu (o cemu vidi kasnije), morate biti u regiji u kojoj je bolnica izgradena.
Ako osnivate firmu, osnovati ce se u regiji u kojoj se nalazite.


RAT I BORBA

Vasa snaga je vidljiva u vasem profilu na BIO tabu. Raste treniranjem i u borbi se koristi u formuli koja odlucuje koliko cete nanjeti stete.

Vas cin je vidljiv na CAREER tabu vaseg profila, te i on sudjeluje u formuli koja odlucuje koliko cete nanjeti stete. On se povecava slicno levelu, samo sto umjesto iskustva skupljate bodove stete koju ste nanjeli u borbama.
Dakle, sto vise stete cinite imati cete veci cin, a vecim cinom cete ciniti vise stete. Tu je takoder vidljivo u koliko ste borbi sudjelovali.
Formula za stetu glasi: Steta=oruzje * cin * snaga * wellness
Razumije se, sto veci cin, snaga i vas wellness, nanjeti cete vise stete. Sto s oruzjem? Iako mozete u ratu sudjelovati i bez oruzja, nanjeti cete puno manje stete (oruzje ce se racunati kao vrijednost od 0.5). Ako ulozite u oruzje, racunati ce se kao 1+(Q oruzja/5).

RAT
Da bi sudjelovali u ratu prvo mora postojati aktivan rat. Idite na MY PLACES>ARMY
te na dnu te stranice odaberite

Klikom na taj gumb (ACTIVE WARS LIST) ispisati ce vam se pojedini ratovi te aktivne bitke. Da bi mogli sudjelovati u nekom ratu, morate biti u jednoj od zemalja koje sudjeluju u njemu, stoga to imajte na umu pri preseljenju. Sudjelovati cete na strani one zemlje u kojoj se nalazite. Jedina iznimka su ratovi pokreta otpora kada cete pri odlasku u borbu moci birati na cijoj strani se zelite boriti.
-Ovdje zelimo napomenuti kako se eHrvatska nalazi u ATLANTIS savezu, te vas poticemo da se ne borite na strani neprijatelja. Popis clanica ATLANTIS saveza mozete naci ovdje.

BITKE
Klikom na ACTIVE WARS prikazati ce vam se sljedeca slika aktivnih ratova.


Primijetite da izmedu zastava dviju zaracenih zemalja pise ACTIVE BATTLES. Ukoliko pise NO ACTIVE BATTLES, znaci da se trenutno ne vodi niti jedna borba. Vi naravno mozete u bitku samo kada jedna bude aktivna. To cinite klikom na DETAILS tamo gdje su borbe aktivne (u ovom primjeru, izmedu SAD-a i MEKSIKA). Nakon toga cete imati opciju GO TO BATTLEFIELD i zatim FIGHT.
Sudjelovanjem u borbi nanosite stetu neprijatelju, ali i vi sami trpite odredene rane u iznosu 10 wellnessa. Ukoliko vam je wellness ispod 40 necete ni moci u borbu. No, velika prednost borbi su bolnice (o cemu je vec natuknuto u prethodnom tutorialu). Nakon borbe cete se moci nastaviti boriti (ako vam wellness nije pao ispod 40) te cete imati mogucnost ici u bolnicu na ljecenje.

LJECENJE
Ljecenje u bolnici je moguce samo jednom dnevno, i to ako ste taj dan sudjelovali barem u jednoj borbi. Da mozete ici u bolnicu morate biti u regiji u kojoj se ona nalazi, a kako za sudjelovanje u borbi ne morate biti u regiji u kojoj se odvija, pametno je sudjelovati u bitkama iz regije u kojoj se nalazi bolnica. Idite pod INFO>SOCIAL STATS te odaberite neku regiju. Vidjeti cete postoji li bolnica i koliko ima zvijezdica.

Ukoliko se nalazite u toj regiji i mozete se ljeciti, biti ce i gumb na kojemu pise HEAL te se ljecite klikom na njega.
Bolnica ce vam podignuti wellness za 10*broj zvjezdica.

ZAKLJUCAK
Borbe su idealne za brzo dizanje wellnessa. Idite u zemlju u kojoj postoji aktivna bitka i to u regiju u kojoj postoji bolnica (sto kvalitetnija). Odradite jednu borbu te se izljecite u bolnici. Nakon sto se izljecite, nemojte vise sudjelovati u borbama taj dan jer se taj dan vise necete moci ljeciti. Oruzje vam takoder nije potrebno dok sudjelujete iskljucivo radi dizanja wellnessa.


Time zavrsavamo drugi tutorial Ureda Dobrodoslice!
bbb_kambelovac
bbb_kambelovac

Broj postova : 157
Join date : 07.03.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.