Hrvatska Ujedinjena Stranka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tutorial - prvi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!)

Go down

Tutorial - prvi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!) Empty Tutorial - prvi dio (preuzeto iz Ureda dobrodošlice!)

Postaj  bbb_kambelovac 18.04.09 19:33

Dobrodosli na prvi tutorial Ureda za Dobrodoslicu!

U ovom tutorialu cemo objasniti rad i skillove, kvalitetu te wellness i kako je to sve povezano. To su najosnovnije stvari u igri te je zato vazno da ih dobro shvatite. Iako je tutorijal malo duzi, za procitati ga trebate odvojiti samo minutu ili dve.

WELLNESS
Sigurno ste se zapitali kakav je ono covjeculjak na lijevoj strani ekrana
To je indikator koliko imate wellnessa (ili zdravlja). Maksimalno je 100, minimalno 0. Ako dode do 0, mrtvi ste pa to pokusajte izbjeci.

CEMU SLUZI WELLNESS
Osim sto odreduje jeste li mrtvi ili ne, wellness ima neke druge utjecaje.
-Ukoliko vam je wellness ispod 40 ne mozete sudjelovati u borbama.
-Iznos wellnessa ulazi u formulu produktivnosti, tako da na poslu proizvodite vise sto vam je wellness veci, a samim time vise vrijedite poslodavcu i imati cete vecu placu

KAKO PADA WELLNESS
Ukoliko imate hrane, automatski cete ju pojesti kada u igri zapocne novi dan (9h ujutro po nasem vremenu). Ako nemate hrane, znaci da taj dan gladujete i wellness ce vam pasti za odredeni iznos (od 1 do 4 ovisno o tome koliki vam je trenutno)! To si nemojte dopustiti. Wellness takoder pada:
-Svaki put kada trenirate pada za 1
-Svaki put kada radite, pada za broj zvjezdica firme u kojoj radite
-Svaki put kada sudjelujete u borbi pada za 10
-Svaki put kada se selite pada (ili raste) ovisno o kvaliteti putne karte

KAKO SE DIZE WELLNESS
Svaki put kada jedete, dakle pocetkom svakog dana, wellness vam se dize po formuli
(1.5 - (vas wellness/100)) * kvaliteta hrane. Ako posjedujete i kucu, kvaliteta kuce se pribraja kvaliteti hrane. Wellness se takoder dize:
-Kada vam netko pokloni poklon, za kvalitetu poklona
-Jednom dnevno, nakon sto ste bili u borbi, mozete se ljeciti u bolnici za kvalitetu bolnice * 10

ZAKLJUCAK
Wellness ce vam padati svaki dan. Stoga morate jesti svaki dan, a cim mozete kupujte hranu vece kvalitete. Prihvatite posao u firmi s vise zvjezdica samo ako cete s placom moci kupovati kvalitetniju hranu. Kada ustedite dovoljno kupite si kucu, a ako imate priliku ici u rat, svakako to ucinite te se poslje izljecite u kvalitetnoj bolnici jer vam to najbrze dize wellness.


KVALITETA
Vec smo pri objasnjavanju wellnessa spominjali kvalitetu i zvjezdice . Kvaliteta (skraceno i dalje u tekstu Q) neke firme je oznacena tim zvjezdicama. Sto vise zvjezdica (od 1 do 5), to su kvalitetniji proizvodi te firme. Hrana koju ta firma proizvodi ce vam dizati wellness vise nego manje kvalitetna hrana.
No, radnike ce rad u takvoj firmi vise iscrpiti i smanjiti njihov wellness za veci iznos.
Stoga, uvijek pazite u koliko kvalitetnoj firmi radite, a u svom zivotu koristite sto kvalitetnije predmete - naravno, ako si ih mozete priustiti. Zapamtite Food Q2 vam dize wellness vise nego Food Q1.


RAD I SKILLOVI
Svoje skillove (vjestinu) dizete radom. Sto vise radite to ste vjestiji te cete moci naci bolje placeni posao. No, vjestine su podjeljene u tri kategorije: manufacturing (proizvodnja), land (zemljoradnja) i construction (izgradnja). Svaka firma se bavi samo jednom granom i dizati ce vam se vjestina one kategorije kojom se bavi firma u kojoj radite. Na pocetku je bolje odluciti se za jednu vjestinu i dizati samo nju kako bi prije mogli poceti dobro zaradivati, a kasnije sami odlucite hocete li dizati i druge vjestine.


Idite pod MY PLACES-PROFILE. Zatim ovdje pri dnu stranice odaberite tab BIO kako bi vam se iskazali vaši detalji:


Primjetite tri ikone koje predstavljaju tri navedene kategorije vjestina. Redom: manufacturing, land i construction. Strength je posebna kategorija koja sluzi samo u ratu i dize se kroz treniranje. Kada trazite posao, pripazite da imate dovoljno visoku vjestinu u potrebnoj kategoriji da bi se mogli zaposliti.
Radite svaki dan kako bi dobili placu i cesto provjeravajte sa svojim poslodavcem mozete li dobiti povisicu ili pak gledajte na trzistu rada (Human Resources) ima li bolje placenih poslova za vasu vjestinu od onoga koji trenutno imate. Ipak, imajte na umu da kad se jednom zaposlite morate biti zaposleni 72 sata prije nego mozete dati otkaz.


Time zavrsavamo nas prvi tutorial.
bbb_kambelovac
bbb_kambelovac

Broj postova : 157
Join date : 07.03.2009

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.