Hrvatska Ujedinjena Stranka
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Manifest HUS-a

Go down

Manifest HUS-a Empty Manifest HUS-a

Postaj  Child Of Decadence 07.03.09 15:34

Manifest HUS-a Banner1kr8.th

Manifest o društvu

Hrvatska Ujedinjena Stranka je po svome smjeru liberalna, i tako provodi svoje ciljeve. Zalaže se za potpunu demokraciju u Hrvatskom društvu. Svaki građanin eHrvatske je potpuno jednak, to se računa i na strance u Hrvatskoj.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti protiv bilo kakve diskrinikacije ili vrijeđanje drugog stanovnika eHrvatske.
Hrvatska Ujedinjena Stranka ne želi da se eRepublik povezuje sa stvarnim životom, vjera, rasne i druge pripadnosti u stvarnom svijetu ne smiju biti povezane sa eRepublikom. Također sloboda govora nije upitna, svaki građanin eHrvatske ima pravo na svoj glas i prijedlog.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se oštro boriti protiv varalica, na bilo koji način varanja. Svatko tko bude bio uhvaćen da vara na neki način, biti će prijavljen administratoru igre.
Hrvatski jezik je glavni i osnovni jezik u eRepubliku. Jedini sekundarni jezik u potrebama kada je zaista potreban je engleski. Kako piše i u statutu eHrvatske, drugi jezici u hrvatskim medijama neće biti dopušteni.
HUS će se boriti protiv spama, vrijeđanja i sličnih "zločina" u eHrvatskim medijima. Sredstva protiv toga se neće birati, svi članci moraju biti poučni za svakog igrača.
Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti za snažan natalitet u Hrvatskom društvu, kroz promociju igre, također Hrvatska Ujedinjena Stranka će se boriti da što manje bude neaktivnih članova.
Politički manifest


Hrvatska Ujedinjena Stranka je demokratska liberalna stranka.
U slučaju kada HUS pobijedi na izborima, vlada će biti sastavljena demokratski, mnoge pozicije će biti podijeljene ljudima iz drugih stranka.
Hrvatska Ujedinjena Stranka vjeruje da može biti sloga između svih stranaka.
HUS će se boriti protiv neutemeljenog napada na bilo koju stranku, rasprave su dozvoljene.
Jedini cilj HUS-a je da se eHrvatska unaprijedi, time se djeluje politički, te zato HUS vjeruje da su za to potrebni svi dobrovoljni aktivni članovi, iz svih stranka.
HUS podržava sve političke smjerove drugih stranka, i svaka je stranka priznata ako djeluje za boljitak eHrvatske.
HUS će se svim silama boriti protiv bilo kakvog varanja na bilo kojim izborima.
HUS ne podržava imena stranaka u eRepubliku da budu ista kao i u stvarnom svijetu, iako se tu ništa ne može, cilj je izbjeći povezanost stvarnog svijeta sa eRepublikom također i moguće svađe.
HUS se zalaže na dodavanje novih zemalja u eRepubliku.Ekonomski manifest HUSa

Osnovna načela i stajališta:
Načelo slobodnog tržišta i poduzetničke slobode-protivimo se većini oblika planske ekonomije izuzev otvaranja trening tvrtki za nove igrače. Svaki igrač tj. poduzetnik ima potpunu slobodu otvaranja, vođenja, prodaje i zapošljavanja ljudi. Tržište funkcionira potpuno slobodno i neovisno bez državnih intervencija, jedino djelovanje države na tržište je sprječavanje nepravilnosti i održavanje stabilnosti domaće valute. Svaki poduzetnik je odgovoran za svoju tvrtku i prije otvaranja treba dobro istražiti tržište kako nebi došlo do stvaranja neravnoteže na tržištu. Temelj našeg stava je kapitalističko opredjeljenje, sa izraženom socijalnom crtom i brigom o radnicima, te djelovanje na principu zakona ponude i potražnje. Crno tržište će se pokušati spriječiti koliko je to moguće jer jako oštećuje ekonomiju.

Općenito o tržišnim planovima:
a) tržište roba i usluga država će sprječavati monopole i oligopole ako utvrdi da su štetni za ekonomiju i nisu pravedni prema potrošačima. Teži se ravnoteži u svakom sektoru, pošto je tržište slobodno, država se neće upuštati u spašavanje tvrtki koje su suvišne i neće refinancirati sektore koje se prošire previše. Što se refinanciranja i subvencija tiče, država će pomoći intervencijom u slučaju bilo kakvih oblika manjkova i to uključivanjem državnih tvrtki, gdje i koliko je to potrebno, na tržište.
b) Tržište rada- ovo je najdelikatnije poglavlje jer o tržištu rada, broju i produktivnosti radne snage ovise svi faktori proizvodnje. Zalažemo se za poštovanje i pošteno plaćanje radnika koji to zaslužuju sprječavat će se svaka mogućnost iskorištavanja radne snage kao i prevelike plaće koje mogu, kako smo i sami vidjeli, destabilizirati državnu ekonomiju. Ako će biti potrebno, mogućnost prekvalifikacije i upućivanje radnika u određene sektore u slučaju nužde je otvorena kako bi se spriječili manjkovi i neravnoteža.
c) Uvoz/Izvoz-naravno, zalažemo se za poticanje izvoza prekomjernih proizvoda i sprječavanja uvoza robe i usluga koje sami možemo proizvesti. Glavni instrument zažštite domaćeg tržišta od nepotrebnog uvoza je porez na uvoz koji će se u sektorima gdje uvoz nije potreban odrediti na 99%. Jedini uvoz koji će se poticati je uvoz sirovina koje nemamo i to po mogućnosti od tvrtki u vlasništvu hrvata, maksimalno će se zaštiti domaći resursi ( žito) gdje će se nastojati potpuno eliminirati uvoz. Država će nuditi ulogu posrednika pri nabavi resursa (raw materijala) poduzetnicima koji to traže te će nuditi savjete i upute. Što se izvoza tiče, profitabilnim tvrtkama će se pomoći oko kupovina licenci i država će pomagati u obliku direktnih subvencija i zajmova.
Fiskalna politika-zalažemo se za niske poreze u svim sektorima. Bolnice i obrambeni sustavi su specifični tako kod njih porezna stopa nije jako važna. U slučaju prenaučenosti nekog sektora, otvorena je mogućnost podizanja poreza na dohodak u ekstremnim slučajevima. Država će se instrumentima fiskalne politike koristiti interventno i po potrebi, samo u izvanrednim stanjima, u ostalim slučajevima, porezi neće igrati značajniju ulogu niti će ih država u bilo kojem smislu zlorabiti.
Monetarna politika-glavni državni instrument kontroliranja valute je HNB, zalažemo se da se zadržava stopa od 50-55 HRK za 1 GOLD. Također, HNB će na tržištu novca djelovati isključivo interventno u slučajevima prekomjerne inflacije ili deflacije. Guverner HNBa je Predsjednik države koji će sam odrediti savjetnike. Također, otvorena je mogućnost davanja zajmova od strane HNBa ambicioznim poduzetnicima (za otvaranje ili sanacije tvrtke) pod uvjetom da primatelj zajma potpiše ugovor sa državom, kamatna stopa bi bila slikovita.
Wellness-vrlo bitna varijabla koja ima moć drastično povećati ili smanjiti BDP. Zalažemo se za otvaranje transparentnih organizacija pod okriljem Ministarstva Zdravstva, iako zdravstvo na prvi pogled nije vezano za ekonomiju, ono ima veću ulogu u ekonomiji nego što mnogo ljudi misli. Država bi otkupljivala giftove od domaćih tvrtki i dijelila ih onima kojima su najpotrebniji pod jednim uvjetom, da su igrači aktivni. Ovo pomaže i gift sektoru i građanima stoga smatramo da je ovo jako važno.Drugi važan segment za zdravlje su trening borbe i HUS se zalaže za minimalno jedan aktivan.Manifest o Vanjskoj politici

HUS će održavati dobre veze sa EDEN-om i sa svim članicama EDEN-a. MPPovi (mutal protection pact) će biti potpisivan sa svim članicama EDEN-a radi vlastite sigurnosti eHrvatske. Izuzeci su ako treba braniti neku neutralnu članicu koja je napadnuta od protivničkog saveza. HUS će štiti interse EDEN-a, samim time i interese eHrvatske.
HUS će održavati dobrosusjedske odnose sa svim zemljama koje graniče sa eHrvatskom. HUS vjeruje da se dobrosusjedski odnosi mogu održati, bez obzira na savez kojoj te zemlje pripadaju.
U slučaju napada neke zemlje na našu eHrvatsku, HUS će se svim raspoloživim snagama boriti za sigurnost naše zemlje.
HUS će provoditi agresiju na druge zemlje,ako je potrebno za interese saveza i u slučaju napada druge države ali s ciljem osiguravanja mira i opstanka e-Hrvatske.Cilj HUS-a je da se istreniraju vojnici, kako bi naša eHrvatska imala sposobnu i jaku vojsku u slučaju napada na eHrvatsku.
Child Of Decadence
Child Of Decadence

Broj postova : 12
Join date : 07.03.2009
Lokacija : Zagreb

https://ehus.forumhr.com

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.